• Appartement

  Posted on February 26, 2012 by in Uncategorized

  Afstand tot b.v. :

  Oostende 3 km
  De Haan 5 km
  Brugge 20 km
  Blankenberge 15 km
  Knokke 20 km
  De Panne 50 km

  De Belgische kust

  Het bijzondere van de Belgische kustplaatsen is de grote verscheidenheid van elk plaatsje. Ieder zal er zijn eigen vermaak kunnen vinden, of je nou van de natuur en rust houdt of van het drukke toeristische. Bredenekenmerkt zich door laagbouw, en is de enige kustplaats van België zonder boullevard.In ruil daarvoor heeft het echter weer wel de beschikking over prachtige duinen met aangelegde wandelpaden. De Haan, uniek vanwege zijn Belle Epoque stijl.


  Trammelant-jaarlijks festijn De Haan in Belle Epoque stijl – Augustus

  Oostende, mondainer en ruiger,een echte havenstad, met alles erop en eraan. Blankenberge, bekend bij jong en oud, met Pier. Middelkerkemet de langste boullevard. Met de kusttram zijn de kustplaatsen bovendien ook nog eens gemakkelijk en goedkoop bereikbaar, van Knokke/Heist tot aan De Panne. Het centrum van Brugge, welliswaar geen kustplaats, is met een twintig minuten met de auto heel gemakkelijk bereikbaar. Kenmerkend voor Brugge: gevelhuisjes, grachten,rondvaart,bistroos,winkelen,romantiek.

  Cullinaire tip: Aan de Oostendense Visserskaai zijn talrijke, op een enkele bistro en pizzeria na, voornamelijk op vis georienteerde restaurantjes. Het spreekt als vanzelf dat je hier de vis niet verser geserveerd kunt krijgen. Ook vis voor de thuisbereiding is hier volop verkrijgbaar bij de kraampjes en de vistrap(vismarkt) welke dagelijks tot 17.30 geopend is.

  De Oostendese Visserskaai

  Het appartement

  Het appartement heeft een hal met toilet. Een woonkamer met open keuken.

  De keuken

  beschikt o.a. over vier kookpitten (elektr.), magnetron, koelkast, vaatwasser, senseo en koffiezetapp., tostie-ijzer(gourmet).

  Woonkamer

  Eethoek, 2 2-zitsbank, fauteuil, tv; o.a Ned. 1,2 en 3, div. Vlaamse zenders, ARD, ZDF, BBC etc. , daarnaast plm 80 dvd films.
  dvd/cd.

  eethoek

  Via schuifpui direct toegang tot:

  Terras

   (plm 8m2) gericht op het zuidwesten, tuinset, parasol, barbecue.

  Slaapkamer 1

   2-persoons bed, 2 nachtkastjes, kledingkast.

  Slaapkamer 2

   2 pers. bed, 1 pers. hoogslaper, 1 pers. slaapbank.

  Het appartement biedt derhalve plaats aan maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen

  Badkamer

   Douche met thermostaatkraan, badmeubel met 2 wastafels, wandspiegel/kast, verlichtingskoof.

  Algemeen

   Eigen afsluitbare parkeerplek.

  Wat zelf mede te nemen

  In principe is het meenemen van een eigen lakenpakket (kussensloop,dekbedovertrek,hoeslaken :( 160×200 of 2x 80×200) en hand-, theedoeken en persoonlijke verzorgingsartikelen voldoende. In de directe nabijheid supermarkt ( Aldi, Lidl) en warme bakker. De bakker zit in de straat tegenover het appartement, en is dagelijks open vanaf 07.00 uur, (gesloten op dinsdag en woensdag).

  Schoonmaak

  Aan het einde van het verblijf dient ieder ervoor zorg te dragen dat het appartement schoon wordt achtergelaten. Dit is wel belangrijk. Schoonmaakspullen zijn hiervoor ruim voorradig in het appartement. Indien je langer verblijft in het appartement kun je voor de was gebruik maken van 1 van de twee aanwezige wasserettes (zelfbediening) in Bredene, deze hebben ruime openingstijden.

  Huisdieren

  Huisdieren zijn, mits deze niet voor overmatig overlast zorgen, b.v. veelvuldig blaffen, toegestaan. Je kunt met de hond gedurende het gehele jaar door op het strand, ingang Koerslaan, zij het dat er in de periode 01 juli en 31 augustus hiervoor een beperking is: toegestaan in deze periode vanaf 18.30 u tot 10.30 u.
  Wel verlangen we dat je voorzorgsmaatregelen neemt ter voorkoming van mogelijke overlast in een later stadium tegen b.v. vlooien. Huisdieren danook altijd voorzien van een nieuwe vlooienband.


  De Kusttramlijn

  Op slechts 200 meter afstand via voetgangerstunnel is de kusttramlijn, halte Bredene-Renbaan, waarmee elke kustplaats heel gemakkelijk, en heel het jaar door, te bereiken is van De Panne tot aan Knokke. De Haan en het winkelcentrum van Oostende zijn hierdoor bereikbaar in slechts 10 minuten met het openbaar vervoer, vooral in het seizoen is dit prettig vanwege de drukte. Vertrektijden in de zomer elke 10 minuten, na- en voorseizoen om het kwartier en in het winterseizoen om de 20 minuten, s-avonds na 21.00 aangepaste dienstregeling. Vanaf het stationnetje in De Haan is het een kleine 10 minuten lopen naar de boulevard. Diverse voordelige vervoersabonnementen zijn verkrijgbaar: Een lijnkaart á € 8 is meestal het voordeligste. Ritprijs € 0,80 1 of 2 zones, € 1,60 bij meer als 2 zones.(Voor andere abonnementen zie ook op de linkpagina)

  De duinen ( o.a. wandelpaden ) en het strand zijn eveneens via deze voetgangerstunnel bereikbaar ( 300 meter van het appartement).

  Een achttien holes golfbaan in de duinen voor de liefhebbers op 1,5 km,wel bepaalde hdc vereist(zie ook op onze linkpagina).
  Het gezellige Brugge o.a. grachten en middeleeuwse panden, vele terrasjes en eetgelegenheden op slechts 15 km rijden. In het centrum van Brugge zijn voldoende parkeergarages aanwezig (tarief € 1,20 per uur)
  (Zie ook routebeschrijving)

  Fietsenverhuur

  Vanaf het appartement kun je binnen een straal van 500m fietsen huren (kapellenstraat).


  Marktplein Brugge vanuit het Belfort


  Uitzicht over de duinen van Bredene

  In bezit van een trekhaak ? Voor sommige wat verder weg gelegen fietsroutes kan dan gebruik worden gemaakt van de aanwezige twinny-loadfietsdrager(denk wel aan eigen witte nummerplaat)
  Voor naar het strand: o.a. 2 luxe ligbedden, bolderkar,parasol,koelbox,picknikmand.

  Het appartement als uitvalbasis voor een 2 daagse trip naar Engeland.

  Voor wie wat langer in het appartement verblijft is een korte trip naar Engeland een leuke aanrader. Vanuit Oostende vertrekt 3x per dag een luxe ferry naar het Engelse Ramsgate, duur overtocht 4 uur.
  Prijzen gaan per auto en zijn niet duur, en wie bovendien binnen 48 uur weer terugkeert betaald alleen de heenreis. Voor meer info voor de overtocht zie www.transeuropaferries.com

  Een overzicht van feestdagen/vakanties t.e.m. 2009 kun je vinden bij het prijzenoverzicht.
  Aktiviteiten -> Pagina Toeristen informatie

Comments are closed.